Ofredad med frukt

En husägare på Bondegatan har blivit ofredad med hjälp av frukt. Ett okänt antal gärningsmän har kastat frukt på husets dörr under den gångna helgen. Händelsen är polisanmäld.

Östran, 24 juli 2007

Kommentarer
Postat av: katarina

jag som trodde att jag hade ätit upp beviset:
http://attleva.blogg.se/1185442569_dagens_ord.html

2007-07-26 @ 15:46:07
URL: http://attleva.blogg.se
Postat av: Johanna Norrbo

Måste ge dig en artikel som jag tvingats skriva idag.
Stor kram Johanna
Fredlig inställning till fåglar
Hudiksvall
I
Stockholm är viltvårdare ute i gryningen och skjuter vildkaniner. Kommunen överväger att utrota kaninerna helt i innerstan. Hur ser situationen ut i Hudiksvall, där frågan inte gäller kaniner utan fåglar?
Stockholms Stads parkingenjörer har ledsnat på att kaninerna äter upp kommunala planteringar för hundratusentals kronor. Nu vill de skjuta av alla gnagarna, samtidigt har protestlistor börjat gå runt bland människor som tycker om kaninerna och vill ha dem kvar. Efter en runtringning på Hudiksvalls kommuns miljökontor visar det sig att här i stan gäller frågan fåglar och inställningen är betydligt fredligare än i huvudstaden. Lars Göran Olsson arbetar på parkförvaltningen och säger att det förekommer en del klagomål från människor som tycker att fåglarna kring Lillfjärden skräpar ner för mycket.
- Kanske framförallt från de kommunanställda som får städa upp, säger han.
På miljökontoret menar man att eftersom fåglarna i Lillfjärden alltid har funnits är de accepterade av Hudiksvallsborna sedan länge.
Arne Bengter är medlem i Lillfjärdens vänner sedan år 1938 och är även han medveten om att en del människor irriterar sig på fåglarna.
- Men det har varit bra i sommar, inte många har klagat och ändå har vi haft fullt av grågäss, säger han som gick med i föreningen på grund av sitt starka intresse för fåglar.
Fågelskådare har i sommar kunnat studera Fjällgässer, en mycket ovanlig fågel som väljer att endast stanna på ett ställe i Sverige på sin väg upp till Lappland, nämligen i Lillfjärden.
Tidigare under sommaren klagade en person som försökte fika vid sjön på fåglarnas nedskräpning.
- Tycker man inte om fåglar är det bättre att man dricker sitt kaffe någon annanstans, säger Arne Bengter som framåt vinter väntar trehundra änder.

2007-08-02 @ 16:50:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0